το τραγούδι του αχιλλέα

Additional Info

  • κατηγορία: ιστορικό μυθιστόρημα
  • συγγραφέας: madeline miller
  • τίτλος πρωτότυπου: the song of achilles
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2011

Στο τραγούδι του Αχιλλέα, η Madeline Miller μας παρουσιάζει μέσα από μια διαφορετική οπτική την ιστορία της Ιλιάδας, θέτοντας ως αφηγητή τον Πάτροκλο.

Από τα παιδικά του χρόνια ο νεαρός βιώνει την απόρριψη ώσπου μετά από ένα δυστυχές συμβάν εξορίζεται στην αυλή του βασιλιά της Φθίας, όπου γνωρίζει τον ημίθεο Αχιλλέα.

Τα δύο αγόρια αναπτύσσουν μεταξύ τους μια ιδιαίτερη φιλία που μετατρέπεται σε αγάπη, ανταλλάσσοντας όρκους πίστης και αφοσίωσης.

Έτσι, όταν ο Αχιλλέας καλείται να πολεμήσει στη Τροία, εκπληρώνοντας την προφητεία του, Πάτροκλος τον ακολουθεί και οι δυο τους προσπαθούν να ανατρέψουν την μοίρα τους.

Η συγγραφέας μέσω των εξαιρετικών περιγραφών της καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον αναγνώστη και να του μεταφέρει την ένταση των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών.

Ο χαρακτήρας του Αχιλλέα εμπλουτίζεται μέσω των ευαισθησιών που του προσδίδονται, ενώ ο Πάτροκλος σκιαγραφείται με τέτοιο τρόπο που από την αρχή της ιστορίας θες να τον αγκαλιάσεις.

Παρότι το τέλος τους είναι γνωστό, η αγωνία είναι παρούσα έως και τη τελευταία σελίδα, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις.

Με λίγα λόγια, το βιβλίο αυτό έγινε ένα από τα πολύ αγαπημένα μου και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα!

03 ιουν 2019 209
σου αρέσει;
(3 ψήφοι)