σε δέκα χρόνια

Additional Info

  • κατηγορία: μυθιστόρημα
  • συγγραφέας: χάρης βαφόπουλος
  • γλώσσα πρωτότυπου: ελληνική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2013

Το Σε δέκα χρόνια είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Χάρη Βαφόπουλου στο λογοτεχνικό στερέωμα, το οποίο προσωπικά είδα πρώτη φορά ψάχνοντας στα σάιτ για λογοτεχνικά βιβλία. Είναι ένα λυρικό βιβλίο που μου έκανε εντύπωση, αν και νομίζω, ότι δεν είχε την κατάλληλη προβολή. Όμως γνωρίζεται φίλοι μου, οι αναγνωστικές μου προτιμήσεις δεν σταματούν στα πολύ διαβαζόμενα και διαφημιζόμενα βιβλία! Ακολουθούν και άλλα βιβλία από τον συγγραφέα που θα τα δούμε μαζί στο μέλλον αλλά θα αρχίσουμε την εργογραφία του από την αρχή!!

Σε δέκα χρόνια λοιπόν......

Έχετε σκεφτεί τι είναι το ερωτικό πάθος; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Είναι η έκρηξη συναισθημάτων που συντελείται στην καρδιά, στον νου και στο σώμα! Όταν αυτό συνδυάζεται από την απουσία του ερωτικού συντρόφου, τότε ο παθών βιώνει μια στέρηση βασανιστική! Το μυαλό του είναι τόσο κολλημένο στον ερωτικό του στόχο, που η ζωή του χαρακτηρίζεται από ανηδονία, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις!

Στο βιβλίο Σε δέκα χρόνια ο συγγραφέας με την ποιητική του γραφή, περιγράφει την απεγνωσμένη αγάπη που ψάχνει τρόπους να σκοτώσει την μνήμη που αγκομαχά! Την μνήμη που δεν αφήνει τον ήρωα να προχωρήσει στην ζωή του, αν και έχουν περάσει τα χρόνια από τον έρωτα που έζησε στο πρόσωπο μιας σεξουαλικά δραστήριας γυναίκας... αν και έχει παντρευτεί τώρα!

Η Ρόζα είναι η θεότητα του έρωτα, όπως την έπλασε στο μυαλό του ο Άρης, που επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του στο έπακρο! Είναι η γυναίκα που ποθεί με όλο του το είναι! Είναι η γυναίκα που κυριάρχησε πάνω του με το sex!

Ο Άρης αν και έχει προχωρήσει στην ζωή του και έχει παντρευτεί δεν μπορεί να λυτρωθεί από την σκέψη της και αφού δεν μπορεί να την χαρεί αυτός, δεν μπορεί να την χαρεί κανείς! Ένα αδιανόητο πάθος είναι βαθιά ριζωμένο στην ψυχή του. Οι εμμονές τον κατακλύζουν, τον τρελαίνουν... σε ποιον να μιλήσει για το πάθος του; Ποιον να εμπιστευτεί για τις σκέψεις και τα σχέδια του;

Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να εκφράζουν τα βάσανα τους σε άτομα που δεν τα ξέρουνε, γιατί ντρέπονται να πουν αυτά που σκέφτονται σε φίλους. Έτσι και εδώ ο Άρης βρίσκει καταφύγιο στο πρόσωπο του Ηλία, σε έναν άνθρωπο που έχει πονέσει και ταλαιπωρηθεί!

Ο Άρης ακροβατεί ανάμεσα στην ήρεμη οικογενειακή ζωή που του χαρίζει η Σούλα και στην εμμονική ανάμνηση του έρωτα μια έμπειρης, σεξουαλικής γυναίκας, που στα δίχτυα της μπλέκονται παλικάρια. Για να λυτρωθεί από τις σκέψεις του και για να μην τρελαθεί κάνει κινηματογραφικά σχέδια που τα κρατάει για τον εαυτό του... θα μπορέσει όμως να τα εφαρμόσει; Θα μπορέσει να κόψει τον ομφάλιο λώρο που συνδέει το μυαλό του με αυτή την γυναίκα; Η τράπουλα έχει μοιραστεί και περιμένουμε να δούμε ποιος θα κερδίσει!!

Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο, είναι ρεαλιστικό...... είναι μια προσωπική εκμυστήρευση του ψυχικού κόσμου του παθών! Επίσης θα παρατηρήσεις επιτηδευμένους χυδαϊσμούς που σημειώνονται για να τονίσουν το ερωτικό ταμπεραμέντο της Ρόζας, της Γυναίκας, που τρελαίνει τους άντρες και όλα τους τα κύτταρα!! Επιβεβαιώνοντας ότι οι άνδρες δίνουν μεγάλη σημασία στην σεξουαλική τους ζωή και τιθασεύονται από αμαζόνες του έρωτα!!

Σε δέκα χρόνια από τώρα θα αισθάνεται ο Άρης το ίδιο όμως;