ο κήπος με τις μουριές

Additional Info

  • κατηγορία: ελληνική λογοτεχνία
  • συγγραφέας: καίτη οικονόμου
  • γλώσσα πρωτότυπου: ελληνική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2006

Ο κήπος με τις μουριές είναι ένα εξαιρετικό κοινωνικό μυθιστόρημα που ασχολείται με πολυ ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η μητρότητα, η πατρότητα, η αγάπη, ο σεβασμός, η ενσυναίσθησης, ο έρωτας, η οικονομική και κοινωνική ανισότητα!

Είναι ένα άρτιο δομημένο έργο που σε συνδυασμό με την εξαιρετική γραφή της συγγραφέας, με έκανε να ζήσω στο έπακρο την ιστορία και να κλάψω κατά την διάρκεια της ανάγνωσης. Η ροή του έργου είναι πολύ γρήγορη... κινηματογραφική θα έλεγα!

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την ζωή της Λίνας, που γνώρισε πολύ νωρίς το δύσκολο πρόσωπο της ζωής! Η Λινά αγάπησε πολύ, με την εφηβική της καρδιά και πληγώθηκε εξίσου πολύ και η αγάπη μεταμορφώθηκε σε μίσος.

Ξέρετε, όταν ένας άνθρωπος πληγωθεί και νιώσει ερωτική απογοήτευση και απόρριψη... σκληραίνει απότομα και η αγάπη του λειτουργεί με την λογική, που συνεπάγεται με μαθητική ακρίβεια να νιώθει έντονο μίσος προς το πρόσωπο, που του έχει προκαλέσει το κακό και να τον θεωρεί υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν πλέον!!

Έτσι και αλλιώς η αγάπη και το μίσος, είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος! Η Λινά θα βιώσει πολύ έντονες και άσχημες καταστάσεις αλλά θα βγει νικήτρια και όπως η ζωή κάνει κύκλους... έτσι και αυτή με τον ένα η με τον άλλο τρόπο, θα βρεθεί εκεί που ξεκίνησε!!

Έτσι είναι η ζωή!!!

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

23 μαι 2019 242
σου αρέσει;
(2 ψήφοι)