το χρυσό κλουβί

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομικό μυθιστόρημα
  • συγγραφέας: camilla läckberg
  • τίτλος πρωτότυπου: en bur av guld
  • αγγλικός τίτλος: the golden cage
  • γλώσσα πρωτότυπου: σουηδική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2019

Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτό το βιβλίο και με έντονες διθυραμβικές απόψεις από τους αναγνώστες!!

Με το που κυκλοφόρησε ήθελα απεγνωσμένα να το αποκτήσω και να το διαβάσω και εγώ!!

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι αυτό το βιβλίο είναι αστυνομικό η ψυχολογικό θρίλερ, αλλά θα έλεγα ότι είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, με έντονο το ερωτικό στοιχείο!!

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος μου άρεσε αρκετά και το διάβασα απνευστί, το δεύτερο μέρος το βρήκα λίγο υπερβολικό και αυτό γιατί, η συγγραφέας δεν αναλύει όσο θα έπρεπε τα γεγονότα, αλλά απλά τα αναφέρει και ιδιαίτερα στο τέλος ένιωσα, ότι βιαζόταν να τελειώσει το βιβλίο!! Άσε που όλα ήταν σε υπερθετικό βαθμό, αφού κατάφερε η Φέι από ξεκρέμαστη να γίνει εκατομμυριούχος και να εκδικηθεί!!!

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την Φέι και τον Τζακ!! Η Φέι ανήκει στην κατηγορία των ερωτευμένων γυναικών, που παρατάνε τα πάντα για την οικογένεια τους αλλά στην περίπτωση της δεν υπάρχει happy end!!

Ο κόσμος της Φέι γκρεμίζεται όταν μαθαίνει, ότι ο Τζακ την απατά... απιστία, ένα τεράστιο σύγχρονο φαινόμενο της εποχής!!

Μπορεί η απιστία να συγχωρεθεί; Μπορεί ο άνθρωπος να είναι μονογαμικός, όπως η άμμος που την ξεπλένει η ίδια θάλασσα μια ζωή; Πρέπει να εκδικηθεί ο απατημένος;

Πολλά τα ερωτήματα που σε κάνει να σκεφτείς... και πως αντιδράει η Φέι σε όλα αυτά;;;

Μη ξεχνάτε, ότι οι νορδικές χώρες είναι οι πρωταθλήτριες της απιστίας στην Ευρώπη και η Σουηδία κερδίζει το χρυσό μετάλλιο!!

Ένα άλλο κοινωνικό μήνυμα που υπάρχει και σε αυτό το βιβλίο είναι η ενδοοικογενειακή βία, που είναι παρόν στην σύγχρονη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις σε επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις!!

Επίσης, πόσο επηρεάζει το περιβάλλον που ζούμε, την διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και την μετέπειτα πορεία μας στην ζωή!!

Εν κατακλείδι θα ήθελα να πω, ότι η συγγραφέα θίγει και ένα ευαίσθητο θέμα... αυτή την ανίατη ασθένεια της εποχής και πως την αντιμετωπίζει ο ασθενής και το περιβάλλον του!!

Με αυτό το βιβλίο η Lackberg κάνει ένα νέο βήμα στην συγγραφική της πορεία!!

14 ιουλ 2019 235
σου αρέσει;
(2 ψήφοι)

Book Giveaway Running! Participate