το στοιχειωμένο παραβάν

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομική ιστορία
  • συγγραφέας: robert van gulik
  • τίτλος πρωτότυπου: the lacquer screen
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 1962

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Το στοιχειωμένο παραβάν", ο Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ παρουσιάζει μια αστυνομική ιστορία πρωτότυπη και απολαυστική.

Ο Δικαστής Τι, σε μια επίσκεψή του σε μια άλλη πόλη, συναντά τον επίτροπο Τενγκ Καν, ο οποίος του δείχνει ένα όμορφο παραβάν που απεικονίζει τις τέσσερις εποχές. Όμως, μια σκηνή που απεικονίζει ένα ερωτευμένο ζευγάρι έχει αλλοιωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι ο άντρας μαχαιρώνει την αγαπημένη του.

Ο επίτροπος Τενγκ Καν φοβάται πως αρχίζει να χάνει τα λογικά του και ίσως δολοφονήσει την ίδια του τη σύζυγο. Παράλληλα με τη βοήθεια που καλείται να προσφέρει στον επίτροπο, ο Δικαστής Τι έρχεται αντιμέτωπος με μια υπόθεση που αφορά μια μυστηριώδη αυτοκτονία ενός εμπόρου μεταξιού, ενώ μια κυρία αφήνει τον πιστό του βοηθό να νομίζει πως είναι ιερόδουλη.

Για να εξιχνιάσει όλα αυτά τα παράδοξα, ο Δικαστής Τι θα αναγκαστεί να υποδυθεί τον ληστή και να εισχωρήσει στη συμμορία τους, συλλέγοντας επιπλέον στοιχεία.

Το βιβλίο προκαλεί μεγάλη ανυπομονησία και αγωνία στον αναγνώστη και ρέει αβίαστα με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα, προσωπικά μου άρεσε ακόμη περισσότερο και από το πρώτο βιβλίο, αφού ήταν ακόμη πιο άρτια δομημένο και ιστορία του μου φάνηκε η πιο ενδιαφέρουσα.

Χωρίς περιττές περιγραφές, ο συγγραφέας καθοδηγεί τον αναγνώστη μέσα από αναπάντεχα γεγονότα και σταδιακές αποκαλύψεις, στη λύση ολόκληρου του μυστηρίου, δένοντας τα στοιχεία με επιδεξιότητα και δημιουργώντας μια ικανοποιητική ιστορία!

Θα πρότεινα τη σειρά ανεπιφύλακτα!

13 οκτ 2019 242
σου αρέσει;
(4 ψήφοι)

Book Giveaway Running! Participate