το κορίτσι με το τατουάζ

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομικό θρίλερ
  • συγγραφέας: stieg larsson
  • τίτλος πρωτότυπου: män som hatar kvinnor
  • αγγλικός τίτλος: the girl with the dragon tattoo
  • γλώσσα πρωτότυπου: σουηδική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2005

Το κορίτσι με το τατουάζ, με εκκεντρική ηρωίδα την Λίσμπετ Σαλάντερ, είναι ένα αξιόλογο αστυνομικό θρίλερ, με κοινωνικοπολιτικό ύφος, όπου η βία, η κακοποίηση και η διαστροφή καραδοκούν.

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο παρά τον όγκο του, το απόλαυσα αρκετά και δεν με κούρασε στο ελάχιστο.

Οι πληροφορίες που λαμβάνεις ως αναγνώστης μέσα από τις τρεις παράλληλες ιστορίες, εξηγούνται και συνδυάζονται μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο που καθιστά εύκολη την παρακολούθηση των γεγονότων και στοιχείων.

Στην ιστορία αυτή, ο αείμνηστος Στιγκ Λάρσον αναφέρεται στα εγκλήματα που μαστίζουν τον κόσμο μας εδώ και δεκαετίες, και που δυστυχώς, πολλά απ’ αυτά παραμένουν ατιμώρητα μέχρι και σήμερα.

Είτε έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας είτε παραμένουν στο σκοτάδι. Επίσης, μέσα στο καταιγιστικό αυτό στόρι, συναντάμε ζωντανούς κι ολοκληρωμένους χαρακτήρες, οι οποίοι συγκρούονται μεταξύ τους, ερωτεύονται, κι άλλες φορές φτάνουν στ’ άκρα.

Εξίσου ιδιαίτερα είναι τα τοπία και το περιβάλλον που με γλαφυρότητα περιέγραψε ο συγγραφέας.

Εκτός του ότι πρόκειται για ένα εθιστικό θρίλερ γεμάτο αδρεναλίνη, διαθέτει στοιχεία δημοσιογραφικού χαρακτήρα, κι αυτό γιατί ο Λάρσον κατέθεσε τη δική του ματιά πάνω στα προβλήματα που μάστιζαν, και μαστίζουν ίσως ακόμα, τη γενέτειρά του.

Αλλά και τον δυτικό κόσμο επίσης.

Book Giveaway Running! Participate