οικογένεια corleone

Additional Info

  • κατηγορία: μυθιστόρημα εγκλήματος
  • συγγραφέας: ed falco
  • τίτλος πρωτότυπου: the family corleone
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2012

Το “Οικογένεια Corleone” το ευχαριστήθηκα αρκετά. Εδώ μιλάμε για μία υπόθεση με στοιχεία ωμής βίας και ρεαλισμού στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, σε συνδυασμό με ιστορικές αναφορές σε γεγονότα και αλλά και πρόσωπα όπως τον Αλ Καπόνε, και άλλους.

Τώρα, όσο για την οικογένεια των Κορλεόνε, ο συγγραφέας κατ’ εμέ έδωσε μια σεβαστή και πιστή εντός εισαγωγικών αντιγραφή των χαρακτήρων του “Mario Puzzo”, όπου γνωρίζουμε τον Βίτο Κορλεόνε στα σαράντα του, προτού γίνει ο Νονός των Νονών.

Επίσης, συναντάμε τον Σάνι, τον πρωτότοκο γιο του Βίτο, ο οποίος ανυπομονεί να εισχωρήσει στις μπίζνες του πατέρα του, ενώ από την άλλη βλέπουμε τον Μάικλ σε ηλικία δεκατριών χρονών, στον οποίο κι έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο Βίτο, προκειμένου να βρει η φαμίλια ένα καλύτερο μέλλον.

Ωστόσο, όσοι έχετε διαβάσει την ιστορία τους ή έχετε παρακολουθήσει την τριλογία σε σκηνοθεσία του Κόπολα (τις οποίες κι έχω δει πάνω από τρεις φόρες μέχρι σήμερα), γνωρίζετε πολύ καλά την εξέλιξη της φαμίλιας και την κατάληξη των χαρακτήρων ξεχωριστά.

09 αυγ 2019 241
σου αρέσει;
(2 ψήφοι)

 

Andbook
Andbook 15 αυγ 2019 11:17 +2
Καλό είναι.

Ωμή βία και ρεαλισμός, αλλά φυσικά δεν περιμένεις κάτι άλλο.

Αρκετά ενδιαφέρον και σαν βιβλίο. αναφορά

για να αφήσεις το σχόλιό σου κάνε σύνδεση ή εγγραφή!

Book Giveaway Running! Participate