ο κύριος μερσέντες

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομικό μυθιστόρημα
  • συγγραφέας: stephen king
  • τίτλος πρωτότυπου: mr. mercedes
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2014

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα διαφέρει πολύ από τα συνηθισμένα βιβλία του Stephen King. Το υπερφυσικό στοιχείο απουσιάζει.

Πρόκειται για μία καθαρά αστυνομική υπόθεση, στην οποία ο ντετέκτιβ Μπιλ Χότζες κι ο δολοφόνος, έρχονται αντιμέτωποι σε προσωπικό επίπεδο. Μια κόντρα που κρατάει μέχρι… Ουπς! Παραλίγο να μου ξεφύγει.

Η εισαγωγή του βιβλίου, η οποία υπάρχει στο οπισθόφυλλο, ως γεγονός με σόκαρε, κι αυτό γιατί δεν απέχει και πολύ από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε ως κοινωνία, είτε τα ζούμε από πρώτο χέρι είτε βλέποντάς τα απ’ τα δελτία ειδήσεων.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, μέσα απ’ το βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας βγάζει στην επιφάνεια το κακό που φωλιάζει μες στην ανθρώπινη ψυχή, ενώ από την άλλη, βλέπουμε παράλληλα το πού μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος νους, όταν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Σε γενικές γραμμές, το στόρι έχει σταθερή ροή αφήγησης (η οποία πατάει λίγο γκάζι προς το τέλος), διαβάζεται εύκολα, δεν παρουσιάζει κοιλιά, και το συστήνω ανοιχτά για μερικές ώρες χαλάρωσης.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, το βιβλίο έχει μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά δέκα επεισοδίων το 2017 (με δύο σεζόν, και προσεχώς την τρίτη). Τον ντετέκτιβ Μπιλ Χότζες, τον υποδύεται ο ηθοποιός Brendan Gleeson.

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση.

29 αυγ 2019 180
σου αρέσει;
(2 ψήφοι)