η τριλογία του βερολίνου

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομική λογοτεχνία
  • συγγραφέας: philip kerr
  • τίτλος πρωτότυπου: berlin noir: march violets, the pale criminal, a german requiem
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 1993

Πολύ καλό βιβλίο της νουάρ λογοτεχνίας!

05 αυγ 2018 402
σου αρέσει;
(0 ψήφοι)

 

alkiviadis.skoulas
alkiviadis.skoulas 19 ιουλ 2019 00:22 0
Η αστυνομική λογοτεχνία συναντά την ιστορία. Τι καλύτερο απ’ αυτό; Για μένα μακράν, και με διαφορά. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα δύο στοιχεία συνδέονται άρτια μεταξύ τους.

Στο βιβλίο αυτό, μεταξύ άλλων φυσικά, ο αείμνηστος συγγραφέας άφησε πίσω του ένα καλογραμμένο και δομημένο έργο, ένα αστυνομικό νουάρ το οποίο προσωπικά με μάγεψε. Το ευχαριστήθηκα μέχρι τέλους. Χαλάλι η τενοντίτιδα, μιας και μιλάμε για ένα βιβλίο που ξεπερνά τις χίλιες σελίδες.

Όσο για τον Μπέρνι Γκούντερ; Όχι απλώς τον συμπάθησα ως χαρακτήρα, αλλά θεωρώ ότι είναι η επιτομή ενός κλασικού-κυνικού ντετέκτιβ, όπου παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει στις τρεις αυτές υποθέσεις, δεν χάνει στιγμή τις ηθικές του αξίες, όσο και την ανθρωπιά του απέναντι σ’ αυτούς που έχουν άλλο χρώμα, εθνικότητα, και θρησκεία.

Αντιθέτως, έρχεται αντιμέτωπος με τις ακροδεξιές ιδεολογίες του ναζισμού, όσο και με τα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ… κι ας αναγκάζεται να συνεργαστεί μερικές φορές μαζί τους. Αυτό και μόνο, του προσδίδει άλλη αξία για μένα προσωπικά.

Το επόμενο βιβλίο που θέλω να διαβάσω, είναι το «ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΑ». Αν δεν απατώμαι, είναι η 4η στη σειρά υπόθεση του Μπέρνι Γκούντερ.

Περιπέτειες που αξίζουν κατά τη γνώμη μου να γυριστούν ταινίες, ή και σειρά ακόμα. αναφορά

για να αφήσεις το σχόλιό σου κάνε σύνδεση ή εγγραφή!