η τριλογία της μασσαλίας

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομικό μυθιστόρημα
  • συγγραφέας: jean-claude izzo
  • τίτλος πρωτότυπου: trilogie marseillaise: total khéops, chourmo, soléa
  • αγγλικός τίτλος: the marseille trilogy: total chaos, chourmo, solea
  • γλώσσα πρωτότυπου: γαλλικά
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2011

Το μαύρο τραγούδι της Μασσαλίας, Το τσούρμο και το Solea αποτελούν το συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα του Ζαν-Κλωντ Ιζζό με φόντο τη Μασσαλία.

Μέσα από τα μάτια του Φαμπιό του πρωταγωνιστή, ενός ευαίσθητου αστυνομικού, θα ταξιδέψετε στη Μασσαλία, μια πόλη σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, με το μεγάλο λιμάνι της Γαλλίας όπου συναντιούνται η ποίηση, η τζαζ, το ψάρεμα, οι πόρνες, ρατσιστές, διεφθαρμένοι αστυνομικοί ενώ η σκιά της μαφίας απλώνεται παντού.

06 ιουν 2018 525
σου αρέσει;
(4 ψήφοι)
More in this category: λερναία ύδρα »λερναία ύδρα

 

alkiviadis.skoulas
alkiviadis.skoulas 18 ιουλ 2019 22:44 +1
Η τριλογία του Jean-Claude Izzo είναι για μένα από τα πιο καθαρόαιμα αστυνομικά νουάρ στόρι, στο μεσογειακό κλίμα.

Παρότι δεν έχω προλάβει να διαβάσω αρκετά, σίγουρα θα το κάνω. Κι έχω βάλει αρκετούς στη λίστα. Καλοί οι Αμερικάνοι και οι Σκανδιναβοί, αλλά μην ξεχνάμε και τις γειτονικές χώρες.

Στα τρία αυτά βιβλία, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και πρόσωπα τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να βουτήξουν το χέρι τους στο βάζο με το μέλι.

Πρόκειται για ιστορίες με γρήγορη πλοκή, με μία εύθυμη νότα και νοσταλγία για την χαμένη αθωότητα, πικρία επίσης για την κοινωνική και οικονομική διαφθορά, ενώ παράλληλα μέσα από τους χαρακτήρες λαμβάνουμε πληροφορίες που σχετίζονται άμεσα με τη Μασσαλία, με τις παγκόσμιες εξελίξεις, την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και του ρατσισμού μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων που προσπαθούν να συνυπάρξουν στις τρεις αυτές υποθέσεις… και γενικότερα.

Ο ήρωας κι αφηγητής της τριλογίας είναι ο Φάμπιο Μοντάλ. Ένας κλασικός τύπος εργένη, κυνικός μπάτσος, κι αρκετά συμπαθής. Σε γενικές γραμμές, το βιβλίο είναι καλογραμμένο, κοντά 800 σελίδες, διαβάζεται εύκολα και δεν με κούρασε στο ελάχιστο.

Το προτείνω αυστηρά στους αναγνώστες του είδους.

Και σας εύχομαι καλή ανάγνωση. αναφορά

για να αφήσεις το σχόλιό σου κάνε σύνδεση ή εγγραφή!

Book Giveaway Running! Participate