γραμμή αίματος

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομικό μυθιστόρημα
  • συγγραφέας: michael connelly
  • τίτλος πρωτότυπου: the wrong side of goodbye
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 2016

Τον Χάρι Μπος τον έμαθα πρώτα από την τηλεοπτική σειρά, η οποία κι έγινε η αφορμή να ψάξω περισσότερο τον συγγραφέα και τα βιβλία του.

Το συγκεκριμένο, είναι το πρώτο που έτυχε να διαβάσω.

Τη σειρά την παρακολουθώ από την πρώτη κιόλας σεζόν, και προσωπικά τη συγκαταλέγω στις καλύτερες του είδους.

Τα βιβλία της σειράς με κεντρικό ήρωα τον ντετέκτιβ Μπος, δεν άργησα και πολύ να τα ψάξω. Αν δεν κάνω λάθος, οι πρώτες μεταφράσεις έγιναν από τις εκδόσεις Bell, ενώ το 2018, η “ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ” μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε από τις Διόπτρα.

Η ιστορία που διαδραματίζεται εντός του βιβλίου, περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητες υποθέσεις, στις οποίες ο Χάρι Μπος ενεργεί στη μία ως ιδιωτικός ερευνητής, και στην άλλη ως έφεδρος για το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Το όλο στόρι είναι ατμοσφαιρικό, έχει δράση, εντάσεις, ενδιαφέρουσα πλοκή, μ’ αυτό που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον μου, ήταν οι γλαφυρές περιγραφές γύρω από τις έρευνες και τις εξελίξεις που με λεπτομέρεια αναλύει μέσα ο συγγραφέας.

Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα αστυνομική περιπέτεια, με ρεαλιστικούς ρυθμούς, και παρά τον μικρό του όγκο, δεν παρουσιάζει κοιλιά και διαβάζεται νεράκι.

Το προτείνω ανοιχτά σ’ όσους αρέσκονται περισσότερο στο πως εξελίσσεται μια αστυνομική έρευνα, με ιστορικές αναφορές, με παρακολουθήσεις και τα συναφή, παρά στο κοινό που ζητάει περισσότερη δράση, μυστήριο και αίμα.

Προσωπικά, είμαι λάτρης και των δύο ειδών. Πόσο μάλλον όταν αυτά παντρεύονται άρτια μεταξύ τους.

Καλή ανάγνωση.

25 αυγ 2019 180
σου αρέσει;
(3 ψήφοι)