φόνοι στον δρόμο του μεταξιού

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομική ιστορία
  • συγγραφέας: robert van gulik
  • τίτλος πρωτότυπου: the chinese gold murders
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 1959

Το πρώτο βιβλίο από τη σειρά "Οι έρευνες του Δικαστή Τι" με τίτλο "Φόνοι στον δρόμο του μεταξιού", είναι ένα κινέζικο αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται το 663 μ.Χ. στο Πενγκ-Λάϊ.

Ο Δικαστής Τι διορίζεται επίτροπος της περιφέρειας και καλείται να εξιχνιάσει τον φόνο του προηγούμενου επιτρόπου. Όμως, οι παράλληλες εξαφανίσεις ενός προϊσταμένου των υπαλλήλων του δικαστηρίου και της νεόνυμφης συζύγου ενός πλούσιου πλοιοκτήτη, περιπλέκουν την κατάσταση. Οι δυσκολίες δεν σταματούν εδώ.

Μια ιερόδουλη έχει στην κατοχή της ένα μυστικό μήνυμα για τον Δικαστή Τι, το πτώμα ενός μοναχού εντοπίζεται, ενώ οι φήμες για λαθρεμπόριο όπλων προς την Κίνα ενισχύονται τη στιγμή που ένας επικίνδυνος τίγρης τρομοκρατεί τους κατοίκους της περιοχής. Το πως όλα αυτά τα ασύνδετα γεγονότα θα ενωθούν δημιουργώντας μια ευφάνταστη ιστορία, θα αποκαλυφθεί μέσα από την ανάγνωσή του.

Ο Δικαστής Τι και οι κοντινοί του συνεργάτες αποτελούν μια δυναμική ομάδα που μέσα από τις ιδιαιτερότητές τους ψυχαγωγούν τον αναγνώστη και βοηθούν στην γρήγορη εξέλιξη της πλοκής.

Τα άλυτα μυστήρια και τα αναπάντεχα γεγονότα που προκύπτουν, γεννούν μονίμως νέα ερωτήματα και διατηρούν την αγωνία καθ' όλη την έκτασή του.

Το μεταφυσικό/εξωλογικό στοιχείο συμβάλει στη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού κλίματος και η χιουμοριστική διάθεση του συγγραφέα το καθιστούν ανάλαφρο, διασκεδαστικό και ευανάγνωστο.

Επομένως, είναι ένα βιβλίο που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα, τόσο στους λάτρεις του είδους, όσο και σε όσους επιθυμούν κάτι απολαυστικό!

03 οκτ 2019 210
σου αρέσει;
(2 ψήφοι)

Book Giveaway Running! Participate