έγκλημα στο οριάν εξπρές

Additional Info

  • κατηγορία: αστυνομικό μυθιστόρημα
  • συγγραφέας: agatha christie
  • τίτλος πρωτότυπου: murder on the orient express
  • γλώσσα πρωτότυπου: αγγλική
  • έτος πρώτης έκδοσης: 1934

Τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι τα αγαπώ παρά πολύ και χαίρομαι να τα διαβάζω πάντα , γιατί με χαλαρώνουν και με ταξιδεύουν!!

Η Αγκάθα με την μαγική της πένα γράφει αστυνομικά και το κυρίαρχο στοιχείο της, είναι η καταδίωξη του κακού και ο θρίαμβος του καλού , όπως και στα παραμύθια!

Πάντα με σαγηνεύουν τα δεδομένα και οι πολλαπλές εκδοχές του εγκλήματος που δίνει η Αγκάθα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκω ποτέ τον ένοχο, γιατί τους υποπτεύομαι όλους....... έχω το παζλ στα χέρια μου και όλα τα κομμάτια, αλλά αδυνατώ να τα ενώσω με επιτυχία!

Στο έγκλημα στο Οριάν Εξπρές έχουμε έναν νεκρό και 13 ύποπτα άτομα, που συνδέονται με τον φόνο άμεσα η έμμεσα... αλλά ποιος είναι ο δολοφόνος;

Η άμεση γραφή της με παρασέρνει σε ονειρικά ταξίδια και εδώ με ταξίδεψε στις αρχές του αιώνα, στο πιο γνωστό τρένο με συνεπιβάτες Άγγλους, Αμερικανούς, Σουηδούς, Γάλλους και Ιταλούς! Και φυσικά με τον αγαπημένο μου Ηρακλή Πουαρό!!

Ο Ηρακλής Πουαρό είναι ένα Βέλγος ντετέκτιβ, κοντούλης, εγωκεντρικός, ευγενικός, με κοφτερό μυαλό και με ένα χαρακτηριστικό τσιγκελωτό μουστάκι! Είναι ο πιο ευφυής ντετέκτιβ, ο οποίος συλλέγει όλα τα δεδομένα του εγκλήματος, επεξεργάζεται τα στοιχεία και μαζεύει τους υπόπτους σε ένα δωμάτιο και αποκαλύπτει τον δολοφόνο!

Είναι δίκαιος, νιώθει και κατανοεί τα ανθρώπινα πάθη και αισθήματα, για αυτό όσο και εγωκεντρικός και να είναι.. αγαπιέται από τον αναγνώστη!! Ο Πουαρό δίνει μεγάλη σημάδια στην ηθική αξία του εγκλήματος και μέσα από την πένα της Αγκάθα, ο αναγνώστη χαλαρώνει και πολλές φορές ταυτίζεται με πρόσωπα και καταστάσεις!!

Ο αγαπημένος μου Ηρακλής Πουαρό, είναι ο σαιξπηρικός ηθοποιός Ντέιβιντ Σάτσετ, ο οποίος υποδύθηκε τον ντετέκτιβ στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου!!

Το έγκλημα στο Οριάν Εξπρές , δημοσιεύτηκε το 1934 και διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο πρώτη φορά το 1974 με μεγάλη επιτυχία!!

Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία από δυο πραγματικά γεγονότα! Από την απαγωγή και την δολοφονία ενός αγοριού στη Αμερική το 1934 και από τα ταξίδια που έκανε η ίδια με το Οριάν Εξπρές!!

18 ιουλ 2019 232
σου αρέσει;
(2 ψήφοι)

Book Giveaway Running! Participate