πατέρας - θέατρο αποθήκη

  • κατηγορία: δράμα
  • συγγραφέας: august strindberg
  • σκηνοθεσία: βασίλης μπισμπίκης
  • ερμηνεύουν: μαρίνα ασλάνογλου, τάσος ιορδανίδης, ιωσήφ ιωσηφίδης, γιάννα σταυράκη, νικολέττα χαρατζόγλου
  • παραστάσεις: από 09 οκτωβρίου 2019 έως 10 απριλίου 2020, τετάρτη έως κυριακή

Πραγματικά δε ξέρω από που να ξεκινήσω. Ίσως από το χειροκρότημα στο τέλος, όταν μουδιασμένοι πλέον είχε τελειώσει το έργο, και ο κόσμος δε σταμάταγε να χειροκροτεί. Από τα χειροκροτήματα που τα πιστεύεις και είναι γεμάτα.

Εξαιρετική δουλειά από τον σκηνοθέτη Βασίλη Μπισμπίκη, το απογείωσε το έργο και το έφερε στα μέτρα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Το μαύρο χιούμορ που επικρατεί ανά φάσεις σε κάνεις να κλαις μέχρι δακρύων.

Την υπόλοιπη διάρκεια όμως βλέπεις την μάχη εξουσίας μεταξύ της ανδρικής λογικής και του γυναικείου ενστίκτου. Ποιος θα επιβιώσει θα το μάθετε από κοντά.

Ένας ζηλιάρης πατέρας που προσπαθεί να ορθοποδήσει στην οικονομική κρίση και να είναι το στήριγμα της οικογένειάς του. Μια δυναμική εκδικητική όμως μάνα που έχει βαλτώσει αλλά θα κάνει τα πάντα για το παιδί της. Ένας αδερφός που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες αλλά απελπίζεται με το βόθρο που έχει απέναντί του. Μια γιαγιά που τα έχει χάσει και της αλλάζει πάνες η νύφη της. Μια κόρη επαναστάτρια στην εφηβεία που προσπαθεί να μάθει τα όριά της.

Πέντε ηθοποιοί καταπληκτικοί σε ένα cosy θέατρο (Αποθήκη) θα σας χαρίσουν μια πολύ όμορφη βραδιά, θα σας κάνουν να σκεφτείτε και ίσως να επαναξιολογήσετε.

02 δεκ 2019 152
σου αρέσει;
(7 ψήφοι)

 

Dimitris_Ks
Dimitris_Ks 5 δεκ 2019 15:05 +2
Ο Βασίλης Μπισμπίκης έχοντας ως βάση το κλασικό και εμβληματικό έργο του Στρίντμπεργκ δημιούργησε την σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας. Στη σημερινή εποχή που η οικονομική δυσχέρεια είναι στο ζενίθ συναντάμε μία μεσοαστική οικογένεια που έχει χάσει το παιχνίδι και την ουσιαστική επικοινωνία. Ο Τάσος είναι ένας άντρας που έχει βαλτώσει επαγγελματικά και προσπαθεί να βρει μια λύση για το καλό της οικογένειας του. Η γυναίκα του, η Μαρίνα είναι χειριστική και του βάζει εμπόδια κάθε φορά που προσπαθεί να κάνει κάτι. Εκεί όμως που του δημιουργεί αμφιβολίες και τον βασανίζει είναι όταν αρνείται ότι είναι ο πατέρας του παιδιού τους. Στη μέση αυτής της αψιμαχίας είναι η κόρη τους που και οι δύο αποφασίζουν για το μέλλον της χωρίς να την ρωτήσουν ποτέ το τι θέλει η ίδια.

Τρία τραγικά πρόσωπα που το καθένα προσπαθεί να βγει από το βούρκο του. Η σχέση του ζευγαριού είναι προβληματική καθώς οι συνεχείς προσβολές και το παιχνίδι εξουσίας που έχουν κηρύξει μεταξύ τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ο καθένας ζει στο δικό του κόσμο και όταν φτάνουν να επικοινωνήσουν εκεί τα πράγματα ξεφεύγουν.

Η παράσταση κινείται σε τρεις θεματικούς άξονες που είναι η αέναη μάχη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού. Επίσης η ανατροφή του παιδιού και η αμφισβήτηση της πατρότητας. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Μαρίνα Ασλάνογλου έδωσαν εξαιρετικές ερμηνείες. Σαν θεατή με ξένισαν οι πολλές βωμολοχίες όμως αν κρίνω από το οικογενειακό υπόβαθρο που υπήρχε ήταν λογικό να υπάρχει αυτή η αθυροστομία. Πολλά συναισθήματα μου δημιουργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου όπως θλίψη και απογοήτευση. Έφυγα μ’ ένα σφίξιμο στο στομάχι λόγω της έντασης που υπήρχε αλλά έμεινα ικανοποιημένος από το άρτιο θεατρικό αποτέλεσμα. Το κάθε πρόσωπο της ιστορίας αντιπροσωπεύει την εικόνα της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Το γεγονός ότι αυτή η παράσταση καταφέρνει να μπει τόσο βαθιά στη πολυπλοκότητα του ψυχισμού μας την καθιστά εξαιρετική.

Αναζητήστε την και καλή θέαση. αναφορά

για να αφήσεις το σχόλιό σου κάνε σύνδεση ή εγγραφή!

Book Giveaway Running! Participate