δράμα

νόμος περί τέκνων

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ίαν ΜακΓιούαν η Έμα Τόμσον δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας μαζί με τον Στάνλεϊ Τούτσι. Μια καταπληκτική υπόθεση δοσμένη τόσο ωραία, όπου η πρωταγωνίστρια σε ρόλο Δικαστή, καλείται να πάρει μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση. Πέραν του ότι βλέπεις με αμείωτο ενδιαφέρον όλη την διάρκεια, η ταινία θίγει και άλλα ζητήματα. hint: θρησκεία, ελεύθερη βούληση, απιστία κ.ά.

η νηπιαγωγός

Υπέροχη ταινία... Εξυμνεί την προσπάθεια μιας νηπιαγωγού που αντιλαμβάνεται το ταλέντο ενός μικρού παιδιού και προσπαθεί να το καλλιεργήσει. Μόνο που δυστυχώς στο τέλος υπερβαίνει τα όρια....

ρόμα

Μεξικανική-αμερικανική ταινία, παραγωγή του 2018, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλφόνσο Κουαρόν. Η ταινία τοποθετείται στο Μεξικό το 1970 και το 1971 και αναφέρεται στη ζωή μιας υπηρέτριας σε ένα σπίτι μιας μεσοαστικής οικογένειας.

το κουρδιστό πορτοκάλι

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι μια δραματική ταινία εγκλήματος του 1971, σκηνοθετημένη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η ταινία είναι βασισμένη πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες. Το θέμα της είναι η βία, τόσο των συμμοριών όσο και του κράτους και του σωφρονιστικού συστήματος.
  • αγαπημένα

  • τελευταία